torstai 1. kesäkuuta 2017

Joko riittäisi? Rasisteista, natseista ja informaatiosodasta.

Suomi Ensin -porukat olivat eilen menneet Vesalan koululle osoittamaan mieltään "islamisaatiota" vastaan. Nyt on alkanut tulla sellainen raja vastaan tämän sirkuksen toiminnassa, että siihen pitäisi jo poliisin puuttua vahvasti. Lasten koulupäivää ei vaan saa mennä häiriköimään vihaa nostattavilla mielenosoituksilla. Kertakaikkiaan ei. Rasismia ja kiihottamista kansanryhmää vastaan ei tulisi missään nimessä hyväksyä. Linkki uutiseen asiasta, kommentteja lukiessa vahvistuu se mitä tästä eteenpäin olet lukemassa...

Suomi ensin -liikkeen johtohahmo on paljastanut ryhmän taktiikaksi pelottelun ja painostamisen, vaikka tuo nyt tulee myös videoilta ja teksteistä samantien selväksi. Lue täältä 

Olen jonkun verran näitä heidän striimejään (skriimejä kuten itse sanovat) seurannut. He haluavat kaiken videoida livenä ja provosoivat ihmisiä reagoimaan, että he voivat sitten uhriutua sananvapauden jne. nimissä ja kiihottaa itsensä jonkunlaiseen marttyyriseen hurmioon. Mutta he eivät ilmeisesti tajua, että a) nyt muutaman kuukauden seuranneet ihmiset ovat jo päässeet muodostamaan kuvan heistä (ja se ei kyllä ole kovin kaunis kuva) b) kaikki heidän sanomisensa on todisteina tulevaisuutta varten. Suomessa on viime aikoina alkanut tulla tuomioita vihapuheesta, mm. Karita Mattilan tapaus on tulossa kohta oikeuteen. Tuomioita on tullut myös poliittisille vaikuttajille (Kiemunki, BB-Sebastian jne.)

https://www.youtube.com/watch?v=AUEIPfcpppo Suomi Ensin pähkinänkuoressa

Nämä striimithän ovat mitä suurinta komediaa, ei tällaista voisi paraskaan tv-viihdetoimitus kirjoittaa. Jokainen pienelläkin realismin hiukkasella näkee, kuinka he hypettävät toinen toisiaan ja elävät ihan toisessa todellisuudessa. Sanovat vielä, että esiintyvät muka enemmistön nimissä. Muutama kymmenen ihmistä. Striimien katselumäärät ovat isoja juuri siksi, että heille nauretaan näillä striimeillä ja niitä katsotaan komediana. Suomi Ensin -väki tekee suuren virhetulkinnan kun ajattelevat katsojamäärien olevan heidän kannattajiaan. 

Olen myös surullinen heidän puolestaan. Mitä on voinut elämässä mennä niin solmuun, että lähtee mukaan tuollaiseen vaihtoehtoiseen elämäntapaan, jossa totuus löytyy vain MV-lehdestä ja muilta verkon blogisivuilta? He vielä luulevat näitä uutissivustoiksi. Mitä ihmisen mielessä tapahtuu, ettei usko muuhun kuin näihin oman onnensa nettikirjoitteluihin ilman mitään kritiikkiä? Nämä ihmiset tarvitsevat apua ja tukea,vaikka yhtään tippaa heidän vihapuhettaan ei tarvitse hyväksyä. Yhteiskunnassa on toisista huolehtimisessa mennyt jotain pieleen, että tällaista on päässyt syntymään.

Poliisi voisi joskus toimia vahvemminkin heitä poistaen ja ohjaten. Mutta toisaalta annan respektiä kyllä poliiseille,jotka jatkuvasti kuulevat näiden johtajahahmojen kuittailua ja kiusaamista. Täytyy vaatia lehmän hermoja ettei provosoidu. 

Suomen Vastarintaliikkeen verkko-ohjeet
vaikuttamisessa
Suomi ensin kannattaa vahvasti Ilja Janitskinia Suomen presidentiksi (tosin ei virallinen yhdistys, koska nää äärioikeistonatsit on myös pahasti riidoissa keskenään,jokainen haluaa olla Johtaja): Hei, kuka oikeasti ajattelee, että Suomen presidentiksi pitää saada rikoksista tuomittu veropakolainen, joka ei edes uskalla tulla Suomeen kuultavaksi? Mies joka ylläpitää rasistista verkkosivustoa.

MUTTA: Komedia ja nauraminen on vain yksi puoli asiasta. Toinen puoli on se, että tämä ei ole sattumaa vaan pitkään jatkunutta informaatiovaikuttamista, jossa käytetään monia ihmisiä hyväksi.  Onkohan niin, että mm. tämä Suomi Ensin ja rasismin viime vuosina esiintuleminen ovat vain pieni osa, sivujuonne? Meidän on helppo nauraa ja sääliä näitä rasisteja, mutta emme ehkä näe sitä mitä taustalla tapahtuu. Äärioikeisto on nousussa taustoilla kuten muuallakin Euroopassa ja se on paljon vakavampi asia yhteiskunnallemme kuin tämä rasistisirkus (yhtään vihapuhetta väheksymättä).

Isoimmassa kuvassa tämä on tietysti näkynyt vaaleihin vaikuttamisessa USA:ssa (jossa on tutkinnat vielä kesken, mutta yhä enemmän Trumpin kampanjatiimistä paljastuu kaikenlaista), Ranskassa ja Saksassa. Ranskalaiset onneksi tajusivat tämän ja uskon, että saksalaiset myös. 

Tähän on jo valtiovalta, puolustusvoimat, Supo jne. herännyt. Suomi ei tässäkään mielessä ole erillinen saareke maailmassa vaan meihin vaikutetaan koko ajan. Kaikki tiedämme, että verkkokeskustelut ovat ihan mahdottomia esim. maahanmuuttoasioista, kun trollit sotkevat kaikki asiat keskenään ja pyrkivät "pommittamaan" rasismilla kaikki asialliset keskustelunaloitukset. Kunnes lopulta "järkeviä" kommentteja ei kukaan enää jaksa kirjoittaa.

Tämä on tarkoituksellista: Kuvassa on verkkoon vuotanut Suomen Vastarintaliikkeen (osa Pohjoismaiden Vastarintaliikettä,jolla on natsitavoitteet) verkkokeskustelustrategia. Se kertoo hyvin, miten nettikeskusteluun pyritään vaikuttamaan. 

Ole valpas (kuten sodan aikana oli mainoksia) ja katko huhuilta siivet. Mieti ja tarkista aina lähde ja googlaa kirjoittajien nimet saadaksesi selville enemmän. Älä jaa huhuja vain sillä perusteella, että ne ovat omien ajatustesi kanssa samanmielisiä.

Linkkejä:Ei kommentteja: